Apple onthult iMac in drie uitvoeringen

Apple Computer introduceerde gisteravond drie nieuwe modellen van zijn populaire iMac-computer. Eén van die machines heeft een prijskaartje dat onder de magische 'duizend dollar-grens' valt.

'Interim' president Steve Jobs onthulde de reeds verwachte verschillende iMac-uitvoeringen en presenteerde ook de nieuwe versie 9 van Mac OS, het Macintosh-besturingssysteem. OS). Die software is pas vanaf 23 oktober verkrijgbaar en wordt dus niet meegeleverd met de nu verkrijgbare nieuwe iMacs.
Tot op heden was die consumentenmachine een computer die alleen verschilde in kleur en - sinds een 'tussenreeks' - processorsnelheid. De drie nieuwe machines onderscheiden zich op meer punten van elkaar.
De goedkope uitvoering (duizend dollar) is uitgerust met een 350 MHz G3-processor, 100 MHz systeembus, 64 MB geheugen, een harde schijf van 6 GB, een intern 56 Kbps (kilobit per seconde) modem en twee USB-poorten. Dit blauwe instapmodel is middels een nieuwe opening te voorzien van meer geheugen of Apple's Airport-technologie voor draadloze netwerken.
Het tweede - in vijf kleuren verkrijgbare - iMac-model heeft een 400 MHz-processor, 10 GB aan harde schijfruimte, een dvd-speler en een snelle Firewire-verbinding (Ieee 1394). Deze zogeheten iMac DV kost 1300 dollar en is voorzien van Apple's nieuwe iMovie-software. In wezen is die applicatie een uitgeklede versie van de professionele video-bewerkprogrammatuur Final Cut Pro.
Tot slot is er nog de iMac DV Special Edition, door Jobs omschreven als 'onze nieuwste Internet-cruiselijn'. Dit topmodel heeft 128 MB geheugen en een harde schijf van 13 GB, en kost 1500 dollar. Deze zwaar uitgevoerde consumenten-Mac is voorzien van nog wat accessoires en alleen verkrijgbaar in een zwarte tint, in Apple-taal 'graphite' geheten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.