Opvolger Windows 98 toch wel in bèta

Vandaag is alsnog de eerste bèta-versie van de opvolger van Windows 98 uitgekomen. Microsoft had afgelopen vrijdag per abuis al een persbericht op zijn website geplaatst dat bèta 1 was uitgebracht. Veel internationale en nationale dagbladen en websites namen dit 'nieuws' over.

Enkele uren na het per ongeluk aankondigen van de eerste proefversie van het besturingssysteem, met de codenaam Millennium, haalde Microsoft de pagina van zijn website. Overigens was dat persbericht gedateerd op afgelopen woensdag, twee dagen eerder dus.
Berichten deden al gauw de ronde dat de vrijdag afgeronde tussenversie (build 2380.2) bedoeld was als de eerste bèta, maar dat er op het laatste moment een fors probleem was opgedoken. Die tussenversie blijkt nu toch de eerste officiële proefversie te zijn.
Het lijkt er dus simpelweg op dat het marketingteam van Microsoft iets voortvarender was dan de ontwikkelaarsgroep voor dit consumenten-besturingssysteem. Microsoft stuurt bèta 1 van Millennium aan enkele duizenden proefpersonen, waaronder ook veel nieuwe bèta-testers. De softwareleverancier mikt met Millennium namelijk op nog meer gebruikers. Het besturingssysteem moet dus ook computer-leken aanspreken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.