Nieuwe Netscape-browser staat klaar

De nieuwe versie 4.7 van de Communicator-software van AOL-dochter Netscape is klaar. Het bedrijf heeft deze opwaardering nog niet aangekondigd, maar de software is wel al te downloaden.

Oplettende Internet-surfers merkten het verschijnen op van de Unix- en Macintosh-uitvoeringen van de programmatuur op de ftp-server (ftp://ftp.netscape.com/pub/communicator/english/4.7/) van de leverancier. Enkele uren later verscheen daar ook de uitvoering voor Windows 95 en NT.
Het pakket Internet-programma's is verkrijgbaar in de drie bekende varianten: basis, compleet en professioneel. De eerstgenoemde is 'kaal' (zonder multimedia-uitbreidingen en plug-ins), maar beslaat nog altijd een kleine 12 MB. De tweede is 18 MB groot. De derde omvat - door de toevoeging van kalender-software - 22 MB.
Op de ftp-site zijn ook gecomprimeerde bestanden te vinden voor de 'Smart-update'-functionaliteit van de Communicator-software. Daarmee kunnen gebruikers hun browser en toebehoren via de website van Netscapelive opwaarderen naar de nieuwe versies. Die online-functie blijkt alleen nog niet te werken voor de allernieuwste 4.7-versie.
Overigens raadt Netscape in een begeleidend tekstbestandje op de ftp-servers gebruikers aan eerst hun voorgaande versie van Communicator te deïnstalleren. Anders krijgen gebruikers namelijk twee versies in verschillende directories naast elkaar op hun harde schijf. Deïnstalleren werpt echter weer uitdagingen op voor de bestaande adresboeken en mailbestanden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.