IBM lanceert beveiligingschip voor e-verkeer

IBM presenteert naar verwachting morgen een nieuw systeem voor de beveiliging van vertrouwelijke documenten in het elektronische verkeer. Het concern ambieert met het systeem, gebaseerd op een veiligheidschip in de computer zelf, een industriestandaard voor de toekomst te zetten.

IBM zal in eerste instantie de 300PL PC uitrusten met de chip. Mogelijk wordt in de toekomst alle hardware van IBM ermee uitgerust.
Volgens Anne Gardner, algemeen manager van IBM's bedrijfsonderdeel desktopsystemen, schuilt de kracht van het systeem op het gebruik van de hardware voor beveiligingsdoeleinden. "Buitenstaanders kunnen wel bij de programmatuur komen, maar niet bij de computers zelf." De meeste beveiligingssystemen tot dusver gaan uit van softwarematige beveiling viafirewalls.
Volgens Gardner bestaat de mogelijkheid dat IBM de technische kenmerken van het systeem openbaar maakt, zodat ook andere producenten het zullen kunnen gebruiken. Een algemeen als zeker ingeschat beveiligingssysteem is volgens velen een absolute voorwaarde voor de verdere ontwikkeling van elektronische handel. Met het IBM-systeem wordt een extra 'digitale handtekening' met berichten meegezonden, wat eventuele onzekerheid over de herkomst verder verkleint.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.