MCI Worldcom en Sprint in fusie-besprekingen

Telecommunicatie-giganten MCI Worldcom en Sprint zijn in onderhandeling over een fusie. Dit hebben bronnen die bij de gesprekken betrokken zijn tegenover de media bevestigd. De betrokken bedrijven onthouden zich van commentaar.

MCI Worldcom en Sprint zijn respectievelijk de tweede en derde aanbieder van lange afstandstelefonie in de Verenigde Staten. AT&T is hun grote concurrent. Dit bedrijf heeft een marktaandeel van 60 procent. De twee fusiegegadigden zouden samen tot 32 procent komen. De omzet van beide bedrijven samen beloopt op jaarbasis ongeveer 35 miljard dollar.
MCI Worldcom zou door een fusie de beschikking krijgen over een Amerikaans netwerk voor mobiele telefonie. Het bedrijf heeft momenteel nog geen belangen in die sector. Het samengaan zou gepaard moeten gaan aan de uitgifte van nieuwe aandelen voor de draadloze telefonie van Sprint. Deze zijn verliesgevend.
Naar verluidt onderhouden de twee al langer - informeel - contact over de gezamenlijke mogelijkheden. De gesprekken zouden in een stroomversnelling zijn geraakt door de samenwerking van Vodafone Airtouch en Bell Atlantic. Deze combinatie zal in de Verenigde Staten de grootste worden in draadloze telefonie.
Financiële specialisten schatten de waarde van MCI Worldcom op 140 miljard dollar. Sprint is volgens die schattingen bijna de helft waard. De mobiele activiteiten alleen al zouden een waarde vertegenwoordigen van 32 miljard dollar.
Marktkenners rekenen er niet op dat het samengaan zonder meer de goedkeuring krijgt van de Amerikaanse mededigingsautoriteiten. Om die reden stelde ceo (chief executive officer) Bernard Ebbers van MCI Worldcom in juni nog dat zijn bedrijf niet in gesprek was met Sprint.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.