Excite@Home wil kabel-Internet in Duitsland

Excite@Home wil zijn Internetdienst-via-de-kabel vanaf het midden van volgend jaar in Duitsland bieden. De Duitse Internet-markt telt momenteel 11,2 miljoen gebruikers en is nu het grootste slagveld voor online-diensten en nieuwe bedrijfsmodellen.

opgezet met de Duitse kabelmaatschappij Tele-Columbus en diens moedermaatschappij Deutsche Bank Investor. Gedrieën gaan deze bedrijven @Home Deutschland opzetten. In Nederland is Excite@Home al aanwezig.
De Amerikaanse leverancier van Internet-via-de-kabel krijgt echter in Duitsland soortgelijke concurrentie te verduren als in het thuisland. Telecommunicatiebedrijven beginnen zelf ook aan Internettoegang. Daarbij wenden zij zich óf tot het overnemen van Internet- en kabelbedrijven óf tot DSL (digital subscriber loop), een datadoorvoer-technologie die gewone telefoonverbindingen 'opvoert'.
Duitslands grootste telefoonmaatschappij, Deutsche Telekom, wil voor het einde van dit jaar zeventig steden voorzien hebben van bekabeling en digitale centrales om dsl-internettoegang te kunnen bieden. Het bedrijf voert ook proefprojecten uit met video-over-telefoonlijnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.