Uitstel Rambus-PC's door corrupt geheugen

De volgende-generatie Rambus-geheugenchips functioneren niet goed in de moederborden die PC-fabrikanten tot nog toe hebben ingebouwd in hun aanstaande systemen. De lancering van die nieuwe computers kan hierdoor enkele maanden uitstel oplopen.

Intel heeft toegegeven dat huidige Rambus-moederborden zijn uitgerust met drie geheugenplaatsen, maar dat die derde voor corruptie van gegevens kan zorgen. Dit gebeurt wanneer data tussen de processor en het geheugen wordt uitgewisseld.
Dit probleem kan echter ook voorkomen wanneer de derde geheugenbank leeg is. PC-fabrikanten zijn nu dus gedwongen de moederborden in hun nieuwe PC's te vervangen. "Dit zal een hele, hele dure operatie worden. Zo vlak voor de lancering moet dit wel een verschrikkelijkelast minute-beslissing zijn geweest", zegt analist Peter Glaskowsky van Microdesign Resources.
Wanneer Intel maandag zijn 820-chipset voor Rambus-geheugen onthult, zullen er dus nog geen PC's verkrijgbaar zijn. De interim-oplossing die de processorproducent aandraagt, is het inperken van de maximale hoeveelheid geheugen. Moederborden voor Rambus-chips zullen voorlopig slechts twee banken hebben die in totaal 512 MB kunnen bevatten. Dat is nogal aan de lage kant voor servers en werkstations. Toekomstige Rambus-chips zullen een grotere capaciteit hebben en daardoor met twee geheugenbanken 1 GB kunnen halen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.