Micron kiest voor Via Apollo Pro-chipset

PC-fabrikant Micron Electronics mijdt de veel-uitgestelde 820-chipset van Intel en kiest in plaats daarvan voor de Apollo Pro van Via Technologies. De Amerikaanse computerproducent verwoordt met deze beslissing duidelijk de weerstand tegen Rambus-geheugen die heerst in de IT-industrie.

Die afkeer is de afgelopen zes maanden gestaag gegroeid. De mening dat de hogere prijs van Rambus de prestatiewinst niet rechtvaardigt is nu nagenoeg algemeen aanvaard. Bovendien is er nog een probleem met Rambus-moederborden (zieUitstel Rambus-PC's door corrupt geheugen).
De volgende-generatie geheugenchips kosten ongeveer twee keer zoveel als het huidige Sdram. De aardbeving in Taiwan heeft echter ook de prijzen voor die chips behoorlijk opgejaagd. Micron schat dat een PC met Rambus-geheugen 200 tot 500 dollar meer kost dan een systeem met Sdram.
De nu beschikbare snellere Sdram-technologie (PC-133) kan, in combinatie met de bestaande 440 BX-chipset, het prestatieniveau van de 820-met-Rambus evenaren of wellicht voorbijstreven. Dit stellen analisten en onderzoekslabs als Inquest Market Research. PC-fabrikanten en eindgebruikers voelen dus meer voor die optie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.