Buitenlandse tegenvallers voor Simac

Door onverwacht hoge verliezen in met name Duitsland en Engeland heeft Simac Techniek de nettowinst zien omslaan in een verlies. De leverancier van ICT-technologie en industriële elektronica leed over 1998 een nettoverlies van 13,2 miljoen gulden.

Daarin zijn onder andere eenmalige kosten voor integratie (5 miljoen) en reorganisatie (5 miljoen) als gevolg van overnames opgenomen. De omzet van het bedrijf steeg in 1998 met 17 procent van 496,1 miljoen naar 581,1 miljoen gulden.
Simac had op 10 februari al een winstwaarschuwing doen uitgaan omdat de economische groei en ICT-investeringen in Duitsland duidelijk minder waren dan verwacht; in Engeland bleek de afwerking van een grote opdracht meer kosten met zich meegebracht te hebben.
In Nederland ging het voorspoediger. Zowel op het gebied van ICT als industriële elektronica en automatisering (IE&A) was sprake van groei, maar niet voldoende om de slechte resultaten in het buitenland te compenseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.