DSP's redden omzet Texas Instruments

Texas Instruments verwacht het eerste kwartaal van 1999 een omzetgroei van 4 tot 6 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor. Eerder waren de verwachtingen zorgwekkend voor het Amerikaanse chipfabrikant vanwege de dalende verkoopcijfers van personal computers.

De groei wordt voornamelijk gevoed door de vraag naar digital signal processors (dsp's), die gebruikt worden in apparaten voor draadloze communicatie, zoals mobiele telefoons.
Grote computerleveranciers, waaronder Compaq en Dell, maakten vorige week melding van teruglopende verkoop van PC's. Dat had direct een negatieve invloed op de aandelenkoers van TI en chipmaker Intel. De grote vraag naar dsp's deed de koerswaarde van TI echter weer met 5/8 groeien tot 92,5 dollar.
Ten opzichte van hetzelfde kwartaal 1998 groeide de omzet met 1,99 miljard dollar. Vorig jaar daalde de omzet van het eerste kwartaal ten opzichte van december 1997 met 10 procent. De chipfabrikant is niet ontevreden en verwacht over 1999 een verkoopgroei van 10 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.