Alliantie Oracle en HP slag voor Sun

Hoewel Oracles topman Larry Ellison ontkent dat het enig effect heeft op de relatie die zijn onderneming onderhoudt met Sun Microsystems, wordt de gisteren gepresenteerde alliantie tussen Oracle en Hewlett-Packard door HP wel degelijk gezien als een belangrijke slag in de concurrentiestrijd met Sun.

De samenwerkingsovereenkomst strekt zich uit over vele gebieden. Zo zal HP voortaan Oracles verkoopsoftware gebruiken en mede verkopen en zal HP's crm-consultingdivisie (customer relation management) in het vervolg Oracles crm-software op HP-systemen installeren. Oracle zal volgens de overeenkomst een deel van zijn software-ontwikkelingswerk, en tenminste de helft van zijn interne systemen, voortaan onderbrengen op HP's hardware-platforms. Tot nog toe beschouwde Oracle Sun Microsystems als zijn enige hardware-partner.
Analisten vermoeden dat één van de redenen om deze alliantie aan te gaan, ligt in het feit dat beide bedrijven de wens hebben uitgesproken in de toekomst software-applicaties aan klanten te verhuren via het Internet. Zowel Ellison als HP's topvrouw Carly Fiorina waren gisteren niet geneigd daarover een mededeling te doen. Ook wilden zij niet zeggen hoeveel geld ze denken te verdienen met deze samenwerking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.