Toppositie bij HP maakt Carly Fiorina rijk

Voor negentig miljoen dollar aan opties en aandelen - met beperkt recht op verkoop - een salaris van een miljoen dollar per jaar, een eenmalig tekengeld van drie miljoen dollar en een jaarlijkse bonus van tenminste 1,25 miljoen en maximaal 3,75 miljoen dollar.

Dat ontvangt Carleton Fiorina voor haar leiderschap van Hewlett-Packard. Er is één 'maar': de jaarbonus die zij nog tegoed heeft van haar vorige werkgever Lucent, wordt op de drie miljoen tekengeld in mindering gebracht.
Een woordvoerster van HP stelt dat er sprake is van een 'concurrerend salarispakket', grotendeels gebaseerd op aandelen. De waarde van de aandelen en opties komt volgens HP vrijwel overeen met die van het pakket dat Fiorina achterliet bij Lucent.
Intussen wordt er door analisten volop gespeculeerd over een nieuwe strategische samenwerking tussen HP en Oracle. Later vandaag worden Fiorina en Oracles topman Larry Ellison samen verwacht op een persconferentie op HP's hoofdkwartier in Palo Alto. Het onderwerp van de bijeenkomst: Internet-diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.