Leveringsprobleem Motorola breekt Apple op

Apple Computer waarschuwt voor tegenvallende omzet- en winstcijfers voor het vierde kwartaal, dat eind september wordt afgesloten. De oorzaak daarvan ligt niet bij Apple, maar bij chipleverancier Motorola, die niet in staat is voldoende processoren te leveren voor Apples nieuwe blikvanger, de Power Mac G4.

Apple beschouwt de leveringsproblemen bij de chipproducent als een tijdelijke zaak en hoopt in het eerste kwartaal van het volgende boekjaar een inhaalslag te maken. De vraag naar de G4 overtreft namelijk alle verwachtingen, zo laat de computerfabrikant weten. Sinds topman Steve Jobs de G4 drie weken geleden introduceerde, heeft het bedrijf al ruim 150 duizend orders ontvangen.
Verschillende analisten menen dat Apple mede verantwoordelijk is voor de leveringsproblemen. De aankondiging van de G4 kwam veel vroeger dan algemeen werd verwacht, waarschijnlijk omdat Apple snel met een sterke concurrent van de Pentium III-computers wilde komen. De kans is groot dat de vroege introductie ook voor Motorola een verrassing was. De chipproducent zou daarom onvoldoende voorbereidingstijd hebben gehad.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.