Andersen Consulting groeit in Europa

De omzet van Andersen Consulting steeg in 1998 met 25 procent van 6,6 miljard tot 8,3 miljard dollar. De IT-dienstverlener met advisering en uitbesteding als specialismen zag vooral de activiteiten in Europa met 33 procent sterk groeien (tot ruim drie miljard).

De opbrengsten in Nederland namen zelfs met circa 38 procent toe tot 176 miljoen gulden. De Nederlandse vestiging kreeg meer opdrachten uit de nuts-, financiële en ICT-sector. De personeelssterkte nam toe van 545 naar 700 werknemers. De uitbestedingsactiviteiten wereldwijd leverden 1,2 miljard dollar op, een groei van 31 procent ten opzichte van 1997.
De broedertwist die aan het eind van 1997 ontstond tussen Andersen Consulting en Arthur Andersen loopt nog steeds. Andersen Consulting vindt dat ondanks eerdere afspraken Arthur Andersen teveel IT-diensten aanbiedt en spande daarom een arbitragezaak aan tegen het accountantskantoor en moederbedrijf Andersen Worldwide en wacht inmiddels al weer anderhalfjaar op een uitspraak van de internationale kamer van koophandel in Parijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.