Beursgang Libertel verloopt moeizaam

De beursgang van Libertel verloopt niet bepaald glansrijk in vergelijking met andere bedrijven uit de ICT-sector die naar de beurs zijn gegaan. De koers van het fonds is gezakt en staat inmiddels ver onder de uitgifteprijs van 21 euro (rond de 47 gulden).

De aanbieder van mobiele telefonie bracht op 15 juni een pakket van 22,5 procent naar de Amsterdamse effectenbeurs met een uitbreidingsoptie van 2,5 procent. Het zijn de aandelen van ING, dat een belang van 30 procent in Libertel bezat. De bank houdt er ruim drie miljard gulden aan over. De andere 70 procent blijft in handen van de Britse mobiele reus Vodafone, dat fuseert met het Amerikaanse Airtouch.
Analisten geven verschillende verklaringen voor de tegenvallende koers. Zo zou de aandelenmarkt op dit moment duur zijn en zou de markt overvoerd worden met nieuwe emissies: er staan uitgiften voor de deur van grote namen als Deutsche Telekom, Van Lanschot Bankiers, Fortis Amev en Ahold. Ook het besluit van de zakenbanken ING Barings en Goldman Sachs om de koers van Libertel niet langer te ondersteunen, zou een oorzaak van de daling zijn.
De omzet van Libertel liep het afgelopen boekjaar met 80 procent op tot 1,28 miljard gulden. De nettowinst explodeerde met 325 procent groei tot 85 miljoen gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.