Swisscom verzelfstandigt Internet-diensten

Het Zwitserse telecombedrijf Swisscom gaat zijn Internetdiensten-tak afsplitsen. Het is daarmee de laatste oud-monopolist in Europa die zijn Internetdiensten verzelfstandigt.

Met de aankondiging van deze plannen bevestigt het bedrijf de geruchten die al enige tijd circuleerden. Vorige week al stelde een zegsman van Swisscom dat het zeer waarschijnlijk, zoniet onvermijdelijk is dat de oprichting van deze divisie, ergens in de eerste helft van volgend jaar resulteert in verzelfstandiging.
Blue Window heeft zo'n 300.000 abonnees en is volgens analisten 2 tot 3 miljard Zwitserse franc (275.000 tot 400.000 gulden) waard. Swisscom dat nog voor 65 procent staatseigendom is zegt een meerderheidsbelang in het nieuwe bedrijf te houden. Verzelfstandiging biedt de Internetdienstenleverancier vergroot echter de mogelijkheden om samenwerkingsovereenkomsten aan te gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-21T00:00:00.000Z Redactie Computable