Brio en Business Objects weer vrienden

Kemphanen Business Objects en Brio Technology hebben hun ruzie over het inbreuk plegen op elkaars patenten bijgelegd. Business Objects beschuldigde Brio ervan jarenlang illegaal elementen te hebben gebruikt van het patent van de eerste op het 'relationeel database toegangssysteem dat gebruik maakt van semantische dynamische objecten'.

Business Objects meent recht te hebben op een forse schadevergoeding.
In juni jongstleden kreeg Brio het patent op de 'Cross Tab analyse- en rapportagemethode'. Elementen daaruit zouden weer door Business Objects worden gebruikt.
Het is niet duidelijk hoe de tegenclaim van Brio bij Business Objects is gevallen, maar het heeft wellicht bijgedragen aan het vinden van een oplossing buiten de rechtszaal om. Over de schikking is niet veel meer bekend dan dat Brio het patent van Business Objects erkent en een niet nader genoemd bedrag als schadevergoeding betaald. Daarnaast heeft het zijn claim tegen Business Objects ingetrokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.