3Com verwacht komend kwartaal minder winst

Netwerkspecialist 3Com verwacht dat zijn verkoop- en winstcijfers het volgende kwartaal zullen tegenvallen. Dit had al een behoorlijke koersschommeling ten gevolge. Nadat de tegenvallende verwachtingen bekend werden gemaakt, zakte de beurskoers van 53,75 terug naar 45,19.

Het Californische netwerkbedrijf sloot het kwartaal 26 november af met een omzet van 1,48 miljard dollar, 4 procent lager dan hetzelfde kwartaal vorig jaar.
Terwijl de verkoop van producten uit de Palmreeks als een komeet omhoog ging en verkoop van high-speed modems en producten voor Internettelefonie eveneens groeide, moest het bedrijf genoegen nemen met dalende verkoop van netwerkproducten als routers, hubs en switches. Dit nam met 12 procent af tot ongeveer 593 miljoen dollar. 3Com verdiende in het fiscale tweede kwartaal 130,9 miljoen dollar tegenover 133, 4 miljoen vorig jaar.
Analisten noemen de verliezen op netwerkproducten alarmerend. Het bedrijf heeft verkoop uit dat productsegment hard nodig, zeker gezien de geplande afscheiding van de Palm Computing divisie. Topman Eric Benhamou wijt de tegenvallende verkoopcijfers aan vertragingen bij leveringen, grote aandacht voor 2000-bugs en toegenomen concurrentie van andere netwerkleveranciers.
Het bedrijf heeft deze maandag het bedrijf Interactive Web Concepts Inc (IWC) overgenomen. Met dit Internetbedrijf hoopt het zijn elektronische diensten uit te kunnen breiden. IWC bouwt en ontwerpt webpagina�s, biedt Internetdiensten aan en bouwt software. 3Com krijg met deze overname meer dan veertig hooggekwalificeerde Internet professionals in dienst. Zij worden ondergebracht bij de divisie voor consultancy.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-22T00:00:00.000Z Redactie Computable