China verbiedt web-investering buitenlanders

China gaat strenger toezien op het verbod op buitenlandse investeringen in Chinese Internet-diensten. Verschillende grote Chinese Internet-bedrijven zijn deels eigendom van buitenlandse investeerders, maar officieel is dat niet toegestaan.

"Het huidige beleid laat dat niet toe", zegt de Chinese minister van telecommunicatie Wu Jichuan in een interview metFinancial Times. "We zullen deze onregelmatigheden dan ook snel corrigeren."
Wu zegt niet of dit ook een effect heeft op Chinese Internet-bedrijven die hun basis in het buitenland hebben, of op de bedrijven die aandelen hebben verkocht op buitenlandse beurzen.
De opmerkingen van Wu zijn geheel in lijn met het officiële Chinese standpunt dat het buitenland geen vinger in de pap mag krijgen in de telecommunicatie en anderehigh-tech industrieën, die door het partij-apparaat als strategisch zeer belangrijk worden gezien. Veel buitenlandse investeerders gingen er tot nog toe van uit dat dit standpunt alleen de fysieke infrastructuur betrof. Het blijkt nu ook te gaan over de toepassing ervan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-14T00:00:00.000Z Redactie Computable