AOL blokkeert chat-contact met Tribal Voice

America Online (AOL) is van plan de komende versie van Tribal Voice's berichtenservice te blokkeren. Deze nieuwste versie, Pow Wow genaamd, moet in het vierde kwartaal van dit jaar verschijnen.

Sinds eind juli dit jaar is AOL al in een hevige strijd over 'open' versus gesloten chat-software gewikkeld met Microsoft (zie onder andere Computable Online,Microsoft chat-software jaagt AOL op de kast enMicrosoft opent messaging-protocol).
AOL beschouwt de chat-software als een ongeoorloofde poging van Tribal Voice om toegang te krijgen tot de servers van AOL. "Daarom blokkeren wij het. Het is een risico voor de veiligheid en de privé-gegevens van onze abonnees", aldus een woordvoerder van AOL.
De beslissing van AOL om de chat-software van Tribal Voice te weren, valt op zeer ongelegen moment voor Freeserve, een Britse Internet-aanbieder en concurrent van AOL. Dit bedrijf had juist een licentie genomen op Pow Wow.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-08T00:00:00.000Z Redactie Computable