Compaq verwacht armzalige resultaten

Het tweede kwartaal van Compaq Computer eindigt zeer waarschijnlijk in het rood. Oorzaken zijn de zware prijsdruk op de PC-markt, een stilvallende omzetgroei en een te hoge kostenstructuur.

Een reorganisatie, die ten laste komt van het derde kwartaal, moet een besparing van twee miljard dollar opleveren. Er zullen ontslagen vallen, maar hoeveel is nog niet bekend.
Het computerbedrijf richt zijn organisatie opnieuw in rond drie business units: Enterprise Solutions and Services (geleid door Enrico Pesatori), Personal Computer (geleid door Mike Winkler) en Consumer (geleid door Mike Larson). Daarmee moet Compaq sneller en flexibeler op marktontwikkelingen kunnen inspelen. De drie divisies krijgen ondersteuning van een wereldwijd verkoop- en marketingapparaat, een klantenafdeling en een elektronische handelsorganisatie. De met dit laatste samenhangende investeringen in zeventien nieuwe callcenters en internet moeten de directe verkoop stimuleren.
Voorts vertrekt opnieuw een topmanager bij het bedrijf. Andreas Barth, die leiding gaf aan Compaq Europa, gaat met pensioen. Hij zegt dat zijn vertrek reeds vaststond en niets te maken heeft met de aangekondigde herstructurering. Zijn opvolger is Werner Koepf. Overigens heeft het in zwaar weer verkerende Compaq nog steeds geen opvolger gevonden voor de in april weggestuurde chief executive officer Eckhard Pfeiffer. Analisten zien dat als een zwaktebod.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.