Concurrentie 'helpt' Microsoft in proces

Microsoft maakt handig gebruik van de jongste acties van Sun en Dell om alsnog zijn gelijk te halen in de lopende antitrustzaak die is aangespannen door het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Het gratis ter beschikking stellen van het Staroffice-pakket door Sun (zie: Computable Online,Sun geeft Staroffice gratis weg) en het besluit van Dell om het Linux besturingssysteem vooraf te installeren op een deel van de verkochte computers, bewijzen volgens Microsoft dat het marktleiderschap van de onderneming uit Redmond de concurrentie allerminst vleugellam heeft gemaakt.
Zowel Microsoft als de openbare aanklager hebben nu hun 'feitbevindingen' openbaar gemaakt. In deze documenten geven beide partijen hun visie op de antitrustzaak, onderbouwd met feiten uit de getuigenverhoren, én hun reacties op de feitbevindingen van de tegenpartij. Deze documenten vormen tevens de basis van de slotpleidooien, die de partijen zullen uitspreken op 21 september.
Volgens Microsoft (http://www.microsoft.com/presspass/trial/r-fof/) zitten de feitbevindingen van de overheid "boordevol tegenstrijdigheden" en bevatten ze "schokkende concessies". Deze ondermijnen volgens de software-onderneming de overheidsclaim dat Microsoft een monopolist is die de concurrentie op oneigenlijke manieren bestrijdt.
Het ministerie van Justitie (http://www.usdoj.gov/atr) stelt daartegenover dat Microsoft "het grootste deel van de bewijzen negeert" en dat het de bewijzen die het niet negeert "grotendeels verkeerd karakteriseert".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.