NEC start wereldwijde reorganisatie

De Japanse elektronica-gigant NEC staat voor een grootscheepse, wereldwijde reorganisatie. In dat proces zullen duizend mensen hun baan verliezen.

De onderneming wil haar verliesgevende consumentenelektronica-divisie (onder andere verlichting, computermonitoren en projectoren) liquideren, en de PC-, telecommunicatie- en chipproductie-afdelingen omvormen tot onafhankelijke divisies met eigen bedrijfseconomische verantwoordelijkheden.
De reorganisatie gaat het bedrijf naar verwachting zo'n 1,95 miljard gulden kosten. De herstructurering moet onder meer leiden tot een leidende positie in de soc-markt (system-on-a-chip). Daartoe voegt de onderneming de voormalige divisies systeemintegratie en microprocessoren samen tot een nieuwe divisie, 'System LSI', onder leiding van J.J. Yamaguchi.
In het op 31 maart afgesloten boekjaar noteerde NEC een recordverlies van bijna 158 miljard yen (ruim drie miljard gulden).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-13T00:00:00.000Z Redactie Computable