Handspring start concurrentie met Palm Pilot

Op het moment dat 3Com zijn succesvolle Palm-afdeling wil verzelfstandigen (zie: Computable Online, Palm Computing zelfstandig), komen de bedenkers van de originele Palm Pilot met een mogelijk geduchte concurrent van de handcomputer.

Jeffrey Hawkins en Donna Dubinsky verlieten 3Com vorig jaar, juist omdat dat bedrijf de Palm-afdeling niet zelfstandig wilde maken. De twee richtten Handspring op, dat nu met de nieuwe handcomputer 'Visor' een deel van de Palm Pilot-markt wil inpikken.
De drie computers in de Visor-lijn doen denken aan de Palm III-serie. Ze maken gebruik van de Motorola Dragonball processor en gebruiken het Palm 3.1 besturingssysteem. Ook hebben ze een beeldschermpje met grijstinten.
Volgens Handspring heeft de Visor-serie nog een aantal belangrijke extraatjes, zoals een USB-interface en een uitbreidingspoort. Daarmee mikt het jonge bedrijf opthird party randapparatuur, die de handcomputer voor gebruikers veel interessanter zal maken.
De Handspring-producten worden in eerste instantie via het World Wide Web verkocht. Begin volgend jaar zal de verkoop via de traditionele wederverkoperskanalen van start gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-14T00:00:00.000Z Redactie Computable