AOL ruilt Andreessen in voor Sun-strateeg

Marc Andreessen stapt op als chief technology officer (cto) bij Internet-aanbieder America Online (AOL). William Raduchel, marktstrateeg van Sun Microsystems en mede-architect van het AOL/Sun/Netscape-samenwerkingsverband, neemt zijn functie over. Andreessen ging bij AOL aan de slag toen dat bedrijf maart dit jaar Netscape overnam.

Andreessen, één van de oprichters van Netscape, zal als deeltijd strategisch adviseur AOL bijstaan bij het in kaart brengen van investeringsmogelijkheden in opkomende Internet-bedrijven.
Analisten zien in Raduchels benoeming een nieuw bewijs van de steeds hechtere relatie tussen Sun en AOL.
Sun-topman Scott McNealy bedankte hem hartelijk voor de vele diensten die Raduchel in de loop der jaren aan Sun heeft bewezen en wenste hem veel succes in zijn nieuwe functie. "Ik verwacht dat we elkaar nog vaak zullen zien", stelde McNealy.
AOL en Sun werken nauw samen op het terrein van Internet-bedrijfssoftware. De analisten verwachten dat die samenwerking uiteindelijk uitmondt in Suns acquisitie van Netscape's softwaretechnologie, terwijl AOL zich dan verder zal bezighouden met Netscape's populaire 'Netcenter Web' mediasite. Zowel Sun als AOL ontkennen dat er sprake is van een dergelijke strategie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.