AOL verkoopt IM-licentie aan Facetime

America Online (AOL) geeft Facetime Communications een licentie op zijn AIM-technologie (AOL Instant Messenger) in ruil voor een deel van de handel die wordt gedaan met Facetimes real-time chat-software.

Facetime is leverancier van 'Message Exchange', een Internet-dienstenpakket voor onlinecustomer care. Het pakket combineert email, een berichtenservice en andere vormen van communicatie via Internet om bedrijven te helpen bij het verbeteren van hun e-handel. Volgens AOL is Facetime het eerste en enige bedrijf dat de IM-technologie gebruikt voor het draaien van bedrijfsapplicaties. "Het werd wel eens tijd dat iemand een manier ontdekte om geld te verdienen metinstant messaging", stelt David Hsieh, mede-oprichter van Facetime.
Volgens de overeenkomst tussen beide bedrijven heeft Facetime nu toegang tot hetnative AIM-protocol, bekend onder de naam Oscar, en krijgt het technische ondersteuning van AOL. In ruil daarvoor distribueert Facetime de AIM-client onder zijn klanten en geeft het bedrijf AOL een deel van zijn handel.
Analisten menen dat deze deal niet los is te zien van de oorlog over berichtendiensten die woedt tussen Microsoft en AOL.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-13T00:00:00.000Z Redactie Computable