Weer uitstel 'vrije markt' domeinregistratie

De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann) en Netwerk Solutions (NSI) zijn het nog steeds niet eens geworden over een nieuw informatiesysteem voor Internet-domeinregistratie.

Voor de vierde keer is de testperiode daarom verlengd, ditmaal tot 30 september. Pas als Icann en NSI het eens zijn geworden, kan het monopolie dat NSI tot nog toe heeft op de markt van de domeinregistratie, worden ontmanteld.
Woordvoerders van beide partijen melden echter dat de onderhandelingen op een haar na gevild zijn. Zowel Icann als NSI verwachten dat de vierde verlenging van de testperiode echt de laatste is.
De registratie van domeinnamen is een snel groeiende markt, ook in Nederland. Vorige week is in ons land de honderdduizendste domeinnaam geregistreerd: www.hetkaasboerinnetje.nl. Gezien de explosieve groei van het aantal '.nl-domeinen', verwachten analisten dat het niet erg lang duurt voordat we de grens van tweehonderdduizend stuks passeren. Ondernemers zien steeds meer de noodzaak in van het registreren van een eigen naam op Internet, als is het alleen maar om te voorkomen dat een concurrent ermee op de loop gaat. Dat betekent echter wel een snelle toename van het aantal 'dode' websites.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.