Unisys met Microsoft in spraaktechnologie

Twee van de belangrijkste spelers op de markt van de spraaktechnologie, Unisys en Microsoft, bundelen hun krachten. Zij werken samen aan de marktintroductie van de speech application programming interface (Sapi).

Dat is een heel pakket van hulpmiddelen en ondersteuningsprogramma's waarmee software-ontwikkelaars gemakkelijker spraaktechnologie zouden kunnen implementeren.
Door de samenwerkingsovereenkomst geldt Unisys voortaan als een 'early adopter' en distributeur van Microsofts spraaktechnologie. Bovendien is Unisys de sponsor van een speciaal hiervoor in het leven geroepen website (http://www.SpeechDepot.com), die een centrale rol moet gaan spelen in het 'vermarkten' van de spraaktechnologie.
Unisys heeft een speciale, 'sapi-only' versie gemaakt van zijn nlsa-applicatie (natural language speech assistent), die sinds vandaag van de website is te downloaden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-14T00:00:00.000Z Redactie Computable