Nieuwe versie van gegevenspakhuis SAP

Erp-leverancier SAP heeft de tweede versie van zijn Business Information Warehouse (BW) aangekondigd. De nieuwe software heeft verbeterde grafische weergavemogelijkheden, bevat 75 rapportage templates en werkt met gedupliceerde gegevensopslag.

Het geografische systeem uit SAP BW is tot stand gekomen in samenwerking met de Esri Technology uit Californië.
De 75 templates zijn voorgekookte aanlysetoepassingen voor BW. Zo heeft SAP templates voor inkopers en directeuren. Momenteel is de software geschikt voor uiteenlopende marktsegmenten zoals olie en gas, detailhandel, media, consumentenproducten en banken. In een volgende versie van SAP BW komen andere industrieën aan bod. SAP denkt vooralsnog aan gezondheidszorg, hightech, verzekeringen en een aantal andere dienstverlenende markten.
Naast deze marktgerichte aanpak, heeft SAP functioneel georiënteerde datamarts ofwel 'informatie kubussen' ontworpen. Zo is er een datamart voor human resources. Alle functionaliteit uit SAP BW kan met één gebruikersinterface, namelijk een browser, benaderd worden. Het product komt naar verwachting in december op de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.