Sun Ray blaast Net-PC nieuw leven in

Vandaag introduceert Sun Microsystems de Sun Ray. Dit ultra low-end apparaat moet de Net-PC weer nieuw leven inblazen. Sun Microsystems is één van de weinige ondernemingen die in het concept van de netwerkcomputer blijft geloven.

Door de prijserosie bij volwaardige PC's is het echter noodzaak om ook met steeds goedkopere netwerk-PC's op de markt te komen.
De Sun Ray is daar een duidelijk voorbeeld van. Het machientje is volledig gestript en bestaat in principe slechts uit een beeldscherm met processor en de mogelijkheid om via USB randapparatuur als toetsenbord en muis aan te sluiten. De Sun Ray is door zijn beperkingen volledig afhankelijk van de centrale servers, want naast het besturingssysteem en het geheugenbeheer moeten door het ontbreken van enige vorm van geheugen ook de applicaties volledig op deze servers draaien.
De Sun Ray, die puur voor de zakelijke markt is bedoeld, gaat 499 dollar kosten. Sun ziet echter veel meer in lease-overeenkomsten. Een enkele Sun Ray kost dan net geen tien dollar per maand. Inclusief serverconfiguratie is het leasebedrag per gebruiker vastgesteld op dertig dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-08T00:00:00.000Z Redactie Computable