Nortel en Cisco ruziën over Telia-contract

De netwerkleveranciers Nortel en Cisco wedijveren momenteel over wie de belangrijkste deal met het Zweedse Telia heeft gesloten. Nortel zegt een overeenkomst met de telecommunicatie-aanbieder Telia te hebben voor de levering van een op Passport 15000 multiservice switch gebaseerd ATM- en Frame Relay-netwerk.

Het contract zou de eerste zijn van in totaal drie overeenkomsten. Hoeveel geld hiermee gemoeid is wil Nortels marketing directeur Paul Brandwood niet vrijgeven. Voor Cisco is dit aanleiding om deze overeenkomst af te doen als louter een verkoop- en marketing-praatje. "Het is niets vergeleken met onze overeenkomst voor het leveren van een IP-infrastructuur. Deze deal vertegenwoordigt een waarde van 60 miljoen dollar", aldus Theo Wegbrans, vice-president Cisco Noord Europa.
Analisten menen echter dat de overeenkomst tussen Telia en Nortel een klap in het gezicht is van Cisco. Hoewel een woordvoerder van Telia bevestigt dat de overeenkomst met Cisco blijft bestaan schrijft de Zweedse pers dat het geduld van de telecomaanbieder opraakt. "Het ontwikkelen van het IP-netwerk duurt Telia te lang en daarom heeft het Nortel ingeschakeld om op tijd over een backbone-netwerk te beschikken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-09T00:00:00.000Z Redactie Computable