Mannesmann blijft strijd alleen voeren

De strijd tussen het Britse mobiele telecombedrijf Vodafone dat met een vijandige overname het Duitse Mannesmann wil verschalken, staat garant voor een constante geruchtenstroom.

Nadat Vodafone vorige week maar liefst 137 miljard dollar bood voor alle aandelen Mannesmann, deed het verhaal de ronde dat het Duitse bedrijf op zoek zou zijn naar een partner. Het bedrijf zou opgenomen willen worden binnen de gelederen van AT&T of British Telecom om aan de vijandige overname te ontkomen.
Mannesmann verwees dit scenario gisteren echter tot het rijk der fabelen en verklaarde dat het alleen verder zou gaan in de strijd tegen Vodafone. Volgens een woordvoerder beschouwt topman Klaus Esser de onafhankelijkheid van Mannesmann als 'zeer belangrijk'. 'We zijn niet op zoek naar een prins op een wit paard', voegde de woordvoerder daar aan toe. Ondanks de afwijzende woorden van Mannesmann, maakt de internationale pers ook gewag van vriendelijke toenaderingen van MCI Worldcom en Bell South.
Na een eventuele acquisitie zouden de Britten alleen de mobiele tak van Mannesmann willen behouden en de overige (telecom-)divisies in de etalage willen zetten. De Duitsers geloven heilig in het integraal aanbieden van telecomdiensten.
Uiteindelijk hangt het succes van Vodafone's overnamebod af van de aandeelhouders. Als die, ondanks de enorme inspanningen van Esser en zijn managementteam, kiezen voor het aantrekkelijke financiele bod van Vodafone, kan het niet anders zijn dan dat Mannesmann zijn zelfstandigheid verliest en wordt opgesplitst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-28T00:00:00.000Z Redactie Computable