Apple onthult G4 Power-PC generatie

Apple-voorman Steve Jobs heeft op de Seybold Desktop Publishing Conference in San Francisco vrijwel iedereen verrast met de aankondiging van een nieuwe generatie Power-PC's: de G4.

Deze nieuwe generatie krachtige computers bevat een 128-bit processor, genaamd Velocity Engine. Deze is in staat vier 32-bit drijvende-kommahandelingen in één processorstap uit te voeren. Jobs sprak dan ook van de "eerste supercomputer op chipformaat".
De nieuwe processor wordt ingebouwd in drie nieuwe Power-Mac G4' machines met variërende kloksnelheden: 400, 450 en 500 MHz. Apple stelt dat deze nieuwe Power-PC's meer dan twee keer zo snel zijn als een Pentium III-systeem.
De 'traagste' variant, de 400 MHz-G4, is vanaf nu verkrijgbaar. Apple hoopt deze professionele computers met name af te zetten op de grafische en de multimedia-markt.
Naast de aankondiging van de G4 ging Steve Jobs ook uitgebreid in op Mac OS 9, de nieuwe versie van het Apple besturingssysteem dat vanaf oktober op de markt komt. Die bevat verbeteringen van onderdelen uit Mac OS 8.5, zoals zoeksysteem Sherlock, en verruiming van de mogelijkheden om Apple-script toe te passen. De nadruk ligt echter in de nieuwe OS-versie op beveiliging. Zo heeft versie 9 de mogelijkheid om spraakherkenning te gebruiken in plaats van een wachtwoord en kan een 'master'-wachtwoord worden ingevoerd dat alle andere wachtwoordbeveiligde bestanden ontgrendelt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-01T00:00:00.000Z Redactie Computable