Via vergroot aandeel in grafische chips

Via Technologies heeft zijn belang in S3, fabrikant van grafische chips, met 145,8 miljoen dollar vergroot. Via bezat al 2,5 procent van de aandelen S3 en heeft dat nu vergroot naar 14,9 procent.

Het Taiwanese Via kocht in oktober dit jaar 1,35 miljoen aandelen voor 14,07 miljoen dollar. Voor de nu neergelegde miljoenen krijgt het 10,8 miljoen aandelen in handen. "S3 is een belangrijke partner voor ons om onze bedrijfsdoelen te realiseren", zegt Via-president Chen Wen-Chi ronduit.
Voorheen produceerde zijn bedrijf alleen chipsets en moederborden, maar sinds enkele overnames werpt Via zich ook op als fabrikant van Intel-compatibele processoren. Daarbij is de juridische ruzie met chipreus Intel hoog opgelopen. Via lijkt zich nu aan diverse kanten in te dekken en te fortificeren.
Ondertussen ligt S3 in de clinch met concurrent Nvidia over schendingen van patenten en andere bedrijfseigen technologische kennis. Beide producenten van grafische chips en chipsets beschuldigen elkaar van dit vergrijp.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-27T00:00:00.000Z Redactie Computable