Resultaten Apple stemmen analisten tevreden

Het financiële jaarrapport van Apple bevestigt de positieve verwachtingen van analisten. De Macintosh-fabrikant heeft zijn resultaten woensdag ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond de Securities and Exchange Commission.

Uit die documenten blijkt dat het herstel van Apple heeft doorgezet. In het fiscale jaar 1999, dat op 25 september eindigde, wist de computerfabrikant 25 procent meer Macintosh-machines te verkopen. Die groei is voor het overgrote deel te danken aan de populaire consumentenmachine iMac.
Verder behaalde Apple het afgelopen jaar een omzet van 6,1 miljard dollar, wat 3 procent hoger is dan de 5,9 miljard dollar van 1998. De bruto winst lag in 1999 op 1,7 miljard dollar, ten opzichte van 1,5 miljard vorig jaar. Na aftrek van kosten zit Apple op een winst van 601 miljoen dollar, terwijl dat in 1998 nog 309 miljoen dollar was.
Wall Street-analisten uiten gunstige oordelen voor de huidige en toekomstige aandeelhouders van Apple. Toch zal de onthulling van het jaarrapport niet leiden tot enorme stijgingen in de aandelenkoers van het bedrijf. De resultaten liggen namelijk in de lijn der verwachting.
Voor het eerste kwartaal van volgend jaar zou Apple echter wel de verwachtingen kunnen overstijgen. Een enkele analist denkt dat de cijfers van de hardwareproducent komende periode voor een verrassing kunnen zorgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-27T00:00:00.000Z Redactie Computable