Nasdaq bevriest marktgegevens voor 2000

De Nasdaq Stock Market is gisteren begonnen aan het vastzetten van de marktgegevens over een aantal van zijn vijfduizend genoteerde ondernemingen. De Amerikaanse aandelenbeurs voor IT-bedrijven bereidt zich hiermee voor op de millenniumwisseling.

Deze 'bevriezing' duurt van 27 december tot 3 januari en zorgt dus voor een behoorlijke vertraging in veranderingen voor bedrijven en aandelenportfolio's. Hieronder valt bijvoorbeeld ook informatie over nieuwe beursgangen, naamsveranderingen van ondernemingen en verkoopcijfers.
Informatie die wel bijgehouden en gepubliceerd zal worden via de Nasdaq-computers is onder meer het wegvallen van genoteerde ondernemingen, nieuwe registraties, fusies en overnames.
Nasdaq wil zo de activiteit op zijn computersystemen minimalizeren gedurende de overgang naar het jaar 2000. "Wij vinden dat je niet 'teveel voorbereid' kunt zijn", zegt vice-president en cio Gregor Bailar van Nasdaq-moedermaatschappij NASD (National Association of Securities Dealers).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-28T00:00:00.000Z Redactie Computable