Internet-investeerder Icom wil beurs op

Investeringsmaatschappij Icom wil in de eerste helft van het jaar 2000 een notering krijgen aan de Amsterdamse beurs. Het door Maurice de Hond en Ruud Smeets opgerichte investeringsvehikel investeert uitsluitend in veelbelovende startende Internetonderneming met groeipotentie.

Icom streeft naar dertig participaties en heeft momenteel geld zitten in bedrijven als Ilse, Wish, Macropolis en Bitmagic. De beursgang moet geld opleveren waarmee Icom zich verder kan profileren als Europees ondernemersplatform voor Internetondernemers.
Het bedrijf steekt namelijk niet alleen geld in bedrijven, maar biedt ook de faciliteiten die starters nodig hebben om zichzelf te ontwikkelen en te groeien. Icom gaat waarschijnlijk alleen nieuwe aandelen uitgeven, wat betekent dat de bestaande 'deelnemers' in het fonds hun bestaande aandelen houden. Dit zijn investeringsmaatschappij Nesbic, uitgever Wegener en telecombedrijf Sonera.
Hoewel oprichter Smeets in een interview met Beursmedia/Betten zegt met Icom een uniek concept in handen te hebben, zijn de afgelopen twee jaar tal van gelijksoortige initiatieven gestart.
Zo is er het overheidsinitiatief Twinning en het in oktober dit jaar opgerichte Gorillapark van voormalig Prolin-directeur Jeroen Mol. In tegenstelling tot Twinning, dat zich richt op Nederlandse ICT-starters, mikt Gorillapark uitsluitend op Internetbedrijven in Europa.
Ook privé-investeerder Roel Pieper, die de afgelopen jaren ICT op de politieke en de maatschappelijke agenda wist te manoeuvreren kondigde onlangs een Europees investeringsinitiatief aan. Pieper gaat leiding geven aan een Europees fonds van het Amerikaanse Insight Capital Partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-30T00:00:00.000Z Redactie Computable