Sun gaat Staroffice-pakket gratis weggeven

In een nieuwe poging om in de concurrentiestrijd met Microsoft een overwinning te behalen, gaat Sun het Staroffice-pakket gratis weggeven.

Het pakket kantoorapplicaties, een directe concurrent van Microsoft Office, is één van de producten die Sun in handen krijgt door de overname van de Duitse software-onderneming Star Division (zie Computable Online 23 augustus:Sun wil Microsoft Office beconcurreren).
De kantoorapplicatiepakketten van Star en Microsoft kunnen min of meer hetzelfde. Alleen draait het Star-pakket ook op Linux en Suns eigen besturingssysteem Solaris. Microsoft Office is momenteel veruit het populairste pakket in dit marktsegment, met programma's als Word, Powerpoint en Excel. Het standaardpakket kost ongeveer duizend gulden, de luxere uitvoeringen véél meer.
Sun heeft de blik inmiddels ook gericht op een nieuw pakket van Star Division: Starportal. Dat softwarepakket is bedoeld voor een sterke centrale server, die in feite al het zware werk doet. Gebruikers kunnen de software vervolgens benaderen via mobiele telefoontjes, hand- en schootcomputers en tv-decodeerkastjes. Ook Starportal zal door Sun gratis worden verspreid.
Microsoft zegt niet bang te worden van Suns activiteiten. Volgens de softwaregigant uit Redmond verandert dit niets aan Microsofts marktstrategie en software-ontwikkelingsplannen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.