Lek in Microsofts Java Virtual Machine

Er zit een bug in de Java Virtual Machine (JVM) van Microsoft, onderdeel van Internet Explorer 4.0 en 5.0. Daardoor kunnen hackers volledige controle krijgen over het Windows besturingssysteem van de gebruikers, zegt een groep beveiligingsdeskundigen in de Verenigde Staten.

(http://www.cs.princeton.edu/sip/index.php3) heeft, geholpen door Drew Dean in Xerox Parc en Dan Wallach op de Rice University, een zwakke plek in de beveiliging van de JVM gevonden waardoor het mogelijk is een 'attack applet' te vervaardigen dat is vastgemaakt aan een Html-pagina. "De bug zit in Microsofts JVM, dus alle software die Javacode van het Net plukt en dat aan de JVM 'voert', is hierdoor kwetsbaar", zegt professor Ed Felten van de Princeton-universiteit.
Via de bug is het mogelijk in het Windows-systeem door te dringen van iedere Internet Explorer-gebruiker, die niet meer doet dan het bekijken van een web-pagina of het lezen van e-mail. Volgens Felten is de bug alleen aangetroffen in de JVM van Microsoft, niet in andere virtual machines.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-31T00:00:00.000Z Redactie Computable