AEX zet poort open voor Internetbedrijven

E-handelsbedrijven en andere spelers op Internetgebied kunnen in het nieuwe jaar gemakkelijker toegang krijgen tot de Amsterdam Exchanges (AEX). De beurs versoepelt zijn regels; een beursnotering kan al worden verkregen met een 'track record' van een jaar.

Voorwaarde daarbij is dat een dergelijke onderneming een eigen vermogen heeft van ten minste 50 miljoen euro (110 miljoen gulden) of een beurswaarde van minste 150 miljoen euro (330 miljoen gulden).
Bovendien zal een strengere 'lock-up' worden gehanteerd van 12 maanden. Gedurende deze periode mogen directeuren, oprichters en commissarissen hun aandelen niet afstoten. Tenslotte dienen ondernemingen die onder dit regime worden toegelaten, kwartaalcijfers te publiceren.
De beurs heeft zich bij dit besluit mede laten leiden door discussies met marktpartijen. De AEX kent in tegenstelling tot bijvoorbeeld de beurzen van Stockholm, Milaan en Madrid geen enkel Internetbedrijf of onderneming die actief is in de 'nieuwe economie'.
Internet-leverancier World Online lijkt als eerste aan deze voorwaarden te kunnen voldoen. Ook Ilse (zoekmachine), Lost Boys (multimedia) en Maurice de Honds geesteskind Icom (participaties in Internetbedrijven) azen op een beursnotering. Hetzelfde geldt voor NedStat (bezoekersteller voor websites) en IMG Holland (effectenverkoop via Internet).
Buitenlandse Internetbedrijven blijken vaak zeer succesvol met hun beursgang. Vooral als ze een dominante positie in een bepaald marktsegment hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-31T00:00:00.000Z Redactie Computable