Dell gaat Internet-apparaten ontwikkelen

PC-fabrikant Dell wil PC-compatibele Internet-apparaten gaan ontwikkelen. Het bedrijf legt nu de basis voor de productie van relatief grote pagers en andere communicatie-apparatuur. Dit maakten Dell-directeuren bekend op hun Directconnect-conferentie in Austin (Texas).

Het eerste product dat op stapel staat is de Webster, een slanke PC die stijlvol, gebruiksvriendelijk en Internet-gereed moet zijn. Qua idee enigszins afgekeken van Apple's iMac alsook diverse PC's van concurrerende hardwarefabrikanten.
Verder in de toekomst staat een pager op stapel die ook toegang biedt tot e-mail-, kalender- en adresboeksystemen. Dells pieper draagt de codenaam Blackberry en gebruikt een 386-processor van Intel.
Dell wil al zijn Internet-apparaten bouwen op basis van PC-technologie, zoals Microsofts Windows-besturingssysteem en/of Intel-processoren. "Ze moeten op z'n minst eenvoudig kunnen communiceren met de bestaande PC-architectuur", zegt Carl Everett, vice-president van Dells 'personal systems'-groep.
Overigens is het nog niet zeker of Dell zijn nieuwe producten inderdaad zelf wil fabriceren of dat het dat overlaat aan een buitenstaander. Critici stellen dat Dell nogal laat is met het erkennen en betreden van de markt voor Internet-apparaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-27T00:00:00.000Z Redactie Computable