Toolleveranciers tonen producten voor 2000

Twee leveranciers van hulpprogramma's, Symantec en McAfee, hebben enkele producten voor de volgende eeuw af. Norton Utilities 2000, Antivirus 2000 en Cleansweap 2000 zijn de drie vernieuwde producten waarmee Symantec in de volgende eeuw de markt wil veroveren.

Deze PC-beheerproducten blijven de melkkoe voor het bedrijf, maar Symantec investeert ook in andere zaken. Zo wil het UR-Labs overnemen, een ontwikkelaar van oplossingen voor Internettoegang en e-mailscanning. Daarmee wil Symantec zich richten op markten als databeveiliging en computerbeheer-op-afstand.
Utilities 2000 is gebaseerd op de vorige versie 4.0 en bevat nieuwe Windows hardware-diagnoseprogrammas en een applicatie voor systeemcontrole waarmee de gebruiker in één stap zijn systeem kan diagnosticeren. Antivirus 2000 bevat als belangrijkste nieuwigheidjes de mogelijkheid om binnenkomende e-mail op virussen te scannen en de optie om automatisch virussen te elimineren in meervoudige, gecomprimeerde bestandsniveaus, zoals een Zip-bestand in een ander Zip-bestand.
Ook een van Symantecs belangrijkste concurrenten, McAfee, heeft deze week zijn productlijn voor de volgende eeuw gepresenteerd. McAfee Utilities, een verbeterde versie van McAfees Nuts & Bolts, is er in twee uitvoeringen: een gewone en een luxe. Beide versies bevatten de onderdelen van McAfee First Aid 2000, een reparatietool. Bovendien biedt Utilities meer tests en checks die zijn toegespitst op Microsoft Office 2000 en een zogeheten Bomb Shelter, die het makkelijker moet maken snel door te werken na applicatie-crashes. Het verschil tussen de gewone en de luxe versie zit 'm in de aanwezigheid van een kopie van McAfees virusscanprogramma en een jaar inschrijving op de McAfee Software Update.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.