Intel-offensief in de netwerk-markt

Intel maakt tijdens het Intel Developer Forum meer details bekend van zijn strategie voor het veroveren van de netwerk-markt. Centraal staan IXA (Internet Exchange Architecture) en de nieuwe netwerkprocessor IXP1200. Daarnaast komt er een fonds voor investeringen in netwerk-bedrijven.

IXA is Intels blauwdruk voor het ontwerpen van netwerk- en telecommunicatie-producten, met als kernwoorden 'herprogrammeerbaarheid' en 'open interfaces'. IXA definieert de sleutel-elementen en -verbindingen in netwerk-apparatuur. Ondersteuning van IXA is aangekondigd door onder meer Broadband Access Systems, Cabletron, CAG, Cisco, Newbridge Networks en Wind River Systems.
Essentieel voor IXA is de netwerkprocessor IXP1200, tijdens het Developer Forum gelanceerd door Level One, dat onlangs is overgenomen door Intel. De IXP1200 haalt 1000 miljoen instructies per seconde (mips). Hij is gebaseerd op de Strongarm-technologie die Intel heeft overgenomen van DEC. Daarnaast introduceert Level One een serie ondersteunende componenten voor de netwerkprocessor.
Verder stelt de chipreus het Intel Communications Fund in, een beleggingsfonds bestemd voor investeringen in bedrijven die netwerk- en communicatie-producten ontwikkelen welke passen in Intels stem- en data-programma's. Het fonds, dat tweehonderd miljoen dollar bevat, zal in eerste instantie gericht zijn op de ontwikkeling van IXA-gebaseerde producten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-02T00:00:00.000Z Redactie Computable