Forse prijsverlagingen Intel Pentium III

In de concurrentiestrijd met Advanced Micro Devices (AMD) heeft processorproducent Intel gegrepen naar het wapen van de prijsverlaging. De Pentium III processor wordt momenteel verkocht met kortingen tot maar liefst 41 procent.

Behalve de concurrentiestrijd heeft Intel nog een belangrijk motief voor die forse prijsverlaging: het aanwakkeren van de vraag naar Pentium III op met name de consumentenmarkt, waar nieuwe PC's alsmaar goedkoper worden. Vanwege dezelfde drijfveer heeft Hewlett-Packard de prijs van zijn Pentium III PC's met zeventien procent verlaagd.
AMD laat weten vooralsnog niet mee te willen in een prijzenoorlog. Hun nieuwe 650 MHz Athlon-chip is namelijk met het nodige enthousiasme ontvangen op de markt. In veel benchmarktests scoort de Athlon veel beter dan de Pentium III, dus AMD wil de concurrentiestrijd liever toespitsen op de kwaliteit dan op de prijs. Analisten betwijfelen bovendien of AMD wel in staat is om de 650 MHz-processor in voldoende hoeveelheden te produceren.
Intels prijsverlagingen gelden nog niet voor de 600 MHz-uitvoering van de Pentium III, die begin deze maand op de markt kwam. De prijs van de 550 MHz-variant wordt met 26 procent verlaagd tot 487 dollar en de 500 MHz-uitvoering wordt liefst 41 procent goedkoper: de chip kost nog maar 251 dollar. De 'tragere' Pentium III-processoren (450 MHz) worden twintig procent in prijs verlaagd en kosten nog 183 dollar. Uiteraard betreft dit allemaal bulkprijzen. De consument zal voor een processor ongetwijfeld meer moeten neertellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-24T00:00:00.000Z Redactie Computable