SGI-topman Beluzzo vervangen door Bishop

De in financiële moeilijkheden verkerende computerproducent SGI (voorheen Silicon Graphics) heeft een nieuwe chief executive officer. Robert Bishop, lid van de Raad van Bestuur en voormalig directeur, volgt Richard Beluzzo op, die zijn heil gaat zoeken bij een andere, niet met SGI concurrerende onderneming.

Beluzzo werd minder dan twee jaar geleden aangesteld als ceo van SGI, met als belangrijkste taak het begeleiden van de grootscheepse reorganisatie. Eerder deze maand kwam het bedrijf in het nieuws toen het bekend maakte zeventien procent van zijn personeel te willen ontslaan.
De onderneming zal die herstructurering zeker hebben laten meewegen toen ze besloot iemand uit de eigen gelederen te benoemen als opvolger van Beluzzo. De nieuwe topman Bishop verklaarde dat hij als bestuurslid heeft geholpen bij het formuleren van de herstructureringsstrategie en nu als hoofdverantwoordelijke de handen uit de mouwen kan steken om de laatste fase van de reorganisatie gestalte te geven.
Bishop kwam binnen bij SGI in 1986 en was verantwoordelijk voor het opzetten van de internationale divisie van het bedrijf. In 1993 werd hij lid van de Raad van Bestuur.
De wisseling aan de top komt voor SGI op een kritisch moment. Na jarenlang te hebben gevochten tegen concurrenten die hun computers voor een veel lagere prijs op de markt zetten, lijkt de onderneming er eindelijk in geslaagd te zijn destate-of-the-art grafische computertechnologie om te zetten in levensvatbare commerciële producten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-24T00:00:00.000Z Redactie Computable