Cabletron reorganiseert na verlies

Cabletron Systems gaat reorganiseren. Een deel van de productie wordt uitbesteed aan het bedrijf Celestica. Driehonderd werknemers van de eigen fabriek in het Amerikaanse Ironton krijgen hun ontslag.

Cabletron zal zijn activiteiten onderbrengen in vier nieuwe bedrijfsonderdelen. Het bedrijf reserveert tussen de zestig- en tachtig miljoen dollar om de kosten van de reorganisatie te dekken.
Met de veranderingen poogt Cabletron een aantal structurele problemen waar het mee kampt het hoofd te bieden. Het bedrijf doet er in vergelijking met de concurrentie te lang over om nieuwe producten op de markt te brengen. Het is bovendien nog steeds verlieslijdend.
Behalve de fabriek in Ironton wil Cabletron op termijn ook de productie-eenheid in Rochester sluiten. Celestica zal de productie en de werknemers goeddeels overnemen. De uitbesteding van de productie moet in het eerste jaar een kostenbesparing van vijftig miljoen dollar opleveren. De fabrieken in Ierland blijven gehandhaafd.
Cabletron haalt bijna tweederde van zijn inkomsten uit switches Het claimt daarin een marktaandeel van 33 procent. Routers leveren 15 procent van de omzet. De producent legt momenteel de laatste hand aan een nieuwe overeenkomst met Compaq, waarvoor Cabletron als oem (original equipment manufactor) optreedt. Het contract heeft een waarde van driehonderd miljoen dollar.
Cabletron leed in het vierde kwartaal van het net afgesloten boekjaar een verlies van 8,3 miljoen dollar, inclusief een eerste deel van de reservering voor de reorganisatie van tien miljoen dollar. De omzet in het laatste kwartaal bedroeg 345 miljoen dollar. Over het hele boekjaar bedraagt het verlies 240 miljoen dollar, tegen 127 miljoen een jaar eerder. De omzet steeg met 2 procent tot 1,4 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-23T00:00:00.000Z Redactie Computable