Nvidia en Acer maken chips voor goedkope PC

Nvidia, fabrikant van grafische chips, en Acer Labs ontwikkelen samen chipsets voor goedkope PC's. Deze reeks 'Intel-killers' integreren de grafische TNT2-technologie van Nvidia met de 'northbridge'-chipsetarchitectuur van Acer.

Nvidia meent dat de markt voor goedkope PC's rijp is voor opgevoerde beeldverwerking. Tot op heden produceert dit bedrijf grafische chips voor 3D-versnellingskaarten die met name dienen voor ontwerpwerk en computerspellen.
De samenwerking met Acer Labs is een logische stap voor Nvidia, aldus IDC-analiste Josephine Mong. Zij meent dat het bedrijf zowel zware als lichtere grafische technologie in huis heeft en dat het die laatstgenoemde goed kan combineren met de chipsetarchitectuur van Acer.
Nvidia-directeur Kenneth Marr beweert dat zijn bedrijf de huidige onwikkelsnelheid kan handhaven voor geïntegreerde producten. "De algemene opinie over de geïntegreerde markt is dat het mogelijk moet zijn elke zes maanden nieuwe producten uit te brengen."
Een nieuw probleem voor Nvidia is het tempo van PC-verkoop versus opwaardering. Tot op heden leverde het bedrijf chips voor insteekkaarten. Chipsets met grafische capaciteiten bevinden zich in een geheel andere markt. Daarbij speelt de opwaardering van bestaande computers een kleine rol, vanwege de kosten en moeite die dat met zich meebrengt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-20T00:00:00.000Z Redactie Computable