Motorola koopt software-bedrijf Metrowerks

De halfgeleiderdivisie van Motorola legt 95 miljoen dollar op tafel voor Metrowerks. Deze leverancier van ontwikkelsoftware voor Power PC-processoren is vooral bekend door zijn reeks programmeerhulpmiddelen Codewarrior.

Motorola wil zijn aankoop huisvesten als een zelfstandige dochteronderneming met behoud van de huidige naam en directie. "Metrowerks heeft een zeer goed team en de Codewarrior-ontwikkelproducten bevinden zich onder de beste in de industrie voor zowel desktop- als ingebedde systemen", motiveert Hector de Ruiz, president van Motorola's halfgeleiderdivisie, de nieuwe aankoop.
Metrowerks-oprichters Jean Belanger en Greg Galanos bezitten elk 12 procent van de uitstaande aandelen en dragen die over aan Motorola. De directieraad roept aandeelhouders op hetzelfde te doen. Het overnamebedrag van Motorola komt neer op 6,25 dollar per aandeel, wat een meerwaarde van 23 procent vertegenwoordigt.
Analisten zijn optimistisch over de overname en zeggen dat de hardwarefabrikant hiermee goede hulpmiddelen in huis heeft gehaald voor het ontwikkelen van software voor zijn chips. "Motorola erkent dat het programmeren voor ingebedde systemen momentum wint en had controle nodig over die markt", zegt Carl Zetie van onderzoeksbureau Giga Information Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-20T00:00:00.000Z Redactie Computable