Quantum ontslaat 800 man bij reorganisatie

Quantum ontslaat 800 werknemers in het kader van een reorganisatie. Het bedrijf slikt hiervoor een afschrijving van 50 miljoen dollar.

De Amerikaanse fabrikant van harde schijven wil zijn technologie en bedrijfsmodel meer afstemmen op de snelgroeiende markt voor PC's onder de 700 dollar. "Het doel van deze herstructurering is ons bedrijf snel aan te passen aan de veranderende behoefte van onze PC-klanten", aldus John Gannon, president van Quantums harde schijven-groep.
Quantum-directieleden beklaagden zich in een telefonische conferentie echter over de vernietigende prijsdruk die andere diskdrive-fabrikanten hanteren om maar marktaandeel te winnen. "Daardoor verdient er nu niemand geld in de schijvenindustrie", aldus Gannon.
Het bedrijf schrijft de kosten voor de interne herziening af in zijn tweede fiscale kwartaal van dit jaar. Die periode loopt nu en eindigt op 26 september.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-20T00:00:00.000Z Redactie Computable