IBM-ers VS starten vakbond op Internet

Amerikaanse werknemers van IBM organiseren zich via Internet. De actievoerders willen een vakbond vormen die de afbraak bestrijdt, waaraan de pensioenregeling in hun ogen onderhevig is.

IBM heeft op 1 juli de regeling veranderd. De werknemers betogen dat de mensen die langer bij IBM blijven, door de wijzigingen worden benadeeld. Een vakbond is volgens hen nodig, omdat het personeel geen inspraak had in de wijzigingsvoorstellen van het bedrijf. Verder wil de unie meer respect van het bedrijf voor de werknemers.
De Internetpagina van de vakbond opent met de veelzeggende woorden "Welcome to the Revolution". Om mogelijke sancties van IBM tegen het zich verenigende personeel, is een wetsartikel op de site gezet, dat stelt dat werkgevers de vakbondsactiviteiten van werknemers niet mogen belemmeren. Daarnaast bevat de pagina informatie, nieuwsbrieven, mogelijkheden voor bezoekers om zich aan te melden en oproepen tot actie. De activiteiten zijn te volgen ophttp://www.ibmunion.com.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-24T00:00:00.000Z Redactie Computable